Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@10:44:39 GMT

بادرود نطنز، زیبای خفته در کویر

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۰۷۱۳۶۶

بادرود نطنز، زیبای خفته در کویر

شهر تاریخی و زیارتی بادرود، در فاصله 30 کیلومتری مرکز شهرستان نطنز در دل کویر مرکزی ایران قرار دارد که می‌توان به این شهر زیبا، لقب زیبای خفته در کویر را داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در فاصله 30 کیلومتری شمال مرکز شهرستان نطنز، شهر بادرود قرار دارد که این شهر دارای زیبایی‌ها و جاذبه‌های فراوانی است.

امامزاده آقا علی عباس و شاهزاده محمد(ع) از نوادگان امام موسی کاظم (ع)، خانه محقق الدوله، خانه رهگشا، حمام نوغه و کمپ کویری متین آباد برخی از آثار دیدنی و تاریخی فاخر این شهر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در کنار آثار تاریخی انواع میوه‌ها و صیفی‌جات از قبیل انار، انجیر، طالبی، گرمک و خیار در این منطقه کِشت می‌شود که دارای مرغوبیت خاصی است.



امامزاده آقا علی عباس(ع)، میعادگاه زائران شاه خراسان

پس از قبول ولیعهدی اجباری از طرف امام رضا (ع) هشتمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت در نزد مأمون خلیفه عباسی، عده‌ای متشکل از اصحاب و یاران حضرت از جمله حضرت آقا علی عباس و شاهزاده محمد (ع) از مدینه به قصد زیارت امام رضا(ع) عازم طوس شدند. پس از ورود به ایران خبر شهادت مظلومانه امام هشتم توسط مأمون عباسی سبب شد تا هر کدام از اصحاب و یاران حضرت به سویی رهسپار شوند تا از گزند مأموران حکومتی در امان باشند.

این دو بزرگوار که از داغ مرگ برادر خویش سوگوار بودند، پس از طی کردن چندین شهر و روستا وارد کاشان شده و سپس به شهر بادرود (باد قدیم) آمدند.

حاکم و مردم بادرود که از عاشقان به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بوده و به سلاله آنان عشق می‌ورزیدند، قریب به 40 شبانه روز از آن بزرگواران به نحو شایسته پذیرایی و مراقبت کردند.

این دو بزرگوار پس از 40 شبانه روز با نیابت انتقام خون به ناحق ریخته امام رضا (ع) به اتفاق اصحاب و یاران، راه کویر را در پیش گرفتند و به قصد عزیمت به شهر مشهد مقدس حرکت کردند. هنوز مسافتی از کویر طی نشده بود که در جنگی نابرابر به دست سپاهیان مأمون عباسی، مظلومانه به شهادت رسیدند و پیکر مطهرشان به همت مردان منطقه در همان مکان جنگ تدفین شد.

اکنون امام زاده آقا علی عباس (ع) مأمن عاشقان اهل‌ بیت شده است که برای برآورده شدن حاجات خود به این مکان مقدس مراجعه می‌کنند.



خانه محقق الدوله و خانه رهگشا، نماد بادرود قدیم

خانه محقق الدوله از آثار معماری دوران قاجار و دارای ساختار حیاط مرکزی و سه جبهه ساخت حول حیاط است. فضاها در این حیاط حول محور تقارن عرضی ساماندهی شده‌اند و جبهه جنوبی حیاط متشکل از تالار میانی به ارتفاع 6.5 متر بلندترین سقف گنبدی خانه را شامل می‌شود و در منتهی‌الیه این جبهه، مطبخ قراردارد که توسط راهرو در گوشه حیاط قابل دسترسی بوده و با اتاق‌های کناری از طریق ورودی خاص در این راهرو مرتبط شده است.

بنا کاملاً با خشت خام احداث و با گچ‌بری ساده و آجر و سنگ تزئین شده است و دارای حیاط مرکزی، سرسرای تابستانه و زمستانه و حوض بزرگ و باغ متصل به خانه است. خانه تاریخی محقق الدوله به‌ صورت یک مجموعه کاملی چون حمام اختصاصی و اصطبل بوده که متأسفانه بخشی از این بنا به دلیل احداث و تعریض خیابان تخریب شده است.

همچنین خانه تاریخی رهگشا یکی دیگر از آثار تاریخی زیبای شهر بادرود است. این بنای تاریخی بر روی زمینی با مساحت تقریبی یک هکتار در اوایل قرن حاضر احداث شده که بخش‌هایی از آن مرمت و احیاء شده و در بخش بلندای جنوب غربی شهر بادرود قرار دارد. بنای خانه رهگشا (سرا موزه) از نظر کالبدی جزو خانه‌های تیپ اقلیم خشک بوده که دانش معماری آن در تطابق و هماهنگی با اقلیم بیابانی کاملاً مشهود است به گونه‌ای که طی چهار فصل سال، به راحتی می‌توان از فضاهای آن استفاده کرد. خانه رهگشا در کوچه "کوچه باغ" واقع شده که به ورودی باغات سرسبز و با طراوت ختم می‌شده و دلیل وجه تسمیه آن کوچه هم بوده است.

حمام نوغه بادرود

حمام نوغه از آثار ارزشمند و تاریخی دوران صفویه است و سبک ساختمان حمام مانند حمام گنج‌علی‌خان کرمان در مقیاس کوچک‌تر است. در همین خصوص حسین یزدانمهر - سرپرست میراث فرهنگی نطنز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: این حمام مانند تمام حمام‌های قدیمی ایران دارای رختکن یا سربینه، خزینه، حمام و فضای بزرگی است که توسط حوضچه‌های کوچک به‌ هم متصل‌ هستند و دارای ویژگی معماری خاصی است.

وی افزود: سطح حمام، شش متر پایین‌تر از سطح معبر عمومی و چاه آب است که به‌ وسیله دلو و طناب آب حمام را تأمین می‌کرده است.

سرپرست میراث فرهنگی نطنز گفت: حوض رختکن، دو متر گودتر از سطح حمام و خزینه قرار داشته و این اختلاف ارتفاع بین حوض رختکن با حوض حمام و خزینه باعث می‌شده که همه حوض‌ها در یک زمان از آب پر و خالی شوند.

یزدانمهر تصریح کرد: تمام قسمت‌های حمام از قبیل رختکن و فضاهای داخلی حمام از طریق راه آب‌هایی به جنس سفال و توسط حوضچه‌های کوچک به‌ هم ارتباط دارند که این سیستم باعث دسترسی به آب گرم در تمام فضاهای حمام بوده و از طرفی عبور آب گرم از این مسیرها باعث گرم شدن قسمت کف حمام می‌شده است.

به گزارش ایسنا، این اثر بعد از مرمت برای راه‌اندازی موزه مردم شناسی تغییر کاربری داده شده و هم اکنون قسمتی از آن کاربری اداری دارد و دفتر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بادرود در این مکان مستقر است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۷۱۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود

  به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، فرهاد قائمیان در دیدار مدیران و دبیران جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) با محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ما دوست و همراهانی هستیم که فقط به عشق امام رضا (ع) در این جشنواره‌ها هستیم، تا کارهای بهتری را برای شیفتگان امام هشتم (ع) انجام دهیم.   وی با اشاره به برگزاری اختتامیه جشنواره روستایی امام رضا (ع) در روستای کردر گفت: مردمان روستا خانه‌های خود را در اختیار جشنواره و هنرمندان گذاشته بودند. برای مردمی کردن این جشنواره فضایی ایجاد کردیم که مردم بدانند چه نوع فرهنگ رضوی را می‌خواهیم در بین مردم رواج دهیم.   قائمیان گفت: در جشنواره هنرهای نمایشی اتابک نادری نه فقط برای این جشنواره که همراهی خوبی داشت و نمایش‌ها به استان‌های مختلف به صورت اجرای عمومی برگزار شد تا مردم آشناییت بیشتری داشته باشند.   مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی امام رضا(ع) با اشاره به دیگر بخش‌های جشنواره گفت: تلاش شد تمام جشنواره‌ها در بین خود مردم باشد و امید است مدیران کل فرهنگ در استان‌ها همراهی خوبی با این رویداد داشته باشند.   وی افزود: امسال با جشنواره فیلم رضوان این بخش از جشنواره امام رضا (ع) هم فعال می‌شود که یک فیلم سینمایی با فرهنگ و نوع نگاه ما به فرهنگ رضوی است. یک فیلم‌نامه از کتاب «از عشق‌آباد تا عشق‌آباد» اقتباس شده و در راستای فرهنگ امام رضا (ع) است و امید است این فیلم از حیث بزرگی و تاریخی بودن برای سال آینده ساخته شود تا بگوییم جشنواره‌های امام رضا(ع) به اهداف والای خود خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • آرتتا و موفقیتی که ونگر حسرتش را داشت!‏
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • زبان مار، دره‌ای عظیم در دل کویر لوت
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی 
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز