Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@10:38:09 GMT

جاذبه‌های گردشگری مهردشت، زیبای خفته در ابرکوه +تصاویر

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۵۸۲۶۷

جاذبه‌های گردشگری مهردشت، زیبای خفته در ابرکوه +تصاویر

مهردشت شهری از استان یزد که دیدن جاذبه های گردشگری آن برای مسافران نوروزی خالی از لطف نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سرو ابرکوه؛ شهر مهردشت در بخش بهمن ابرکوه در فاصله حدود ۱۶۰ کیلومتری مرکز استان یزد و ۱۲کیلومتری مرکز شهرستان ابرکوه واقع شده است. این شهر جاذبه هایی دارد که از دید گردشگران داخلی و خارجی پنهان مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

امامزادگان سید احمد و سید محمود (ع)
امامزادگان سید احمد و سید محمود (ع) دو برادر از نوادگان امام موسی بن جعفر (ع) و یکی از امکان زیارتی شهر مهردشت است، که بر سر جاده جدید هرات ابرکوه قرار گرفته است.

متأسفانه ساختمان قدیمی آن مربوط به دوره صفویه تخریب شده و به سبک جدید در محله مهرآباد بازسازی شده است. این امامزاده هم اکنون مورد توجه و احترام خاص اهالی منطقه است.

مسجد جامع محله اردی
این مسجد در مجاورت دروازه قدیمی به نام اشترگلو واقع شده است و از نظر قدمت قابل توجه است. چند دهه گذشته در این مسجد لوح گلی به خط کوفی یافت شده که پس از قرائت، قدمت آن بالغ بر هزار سال نقل شده است.

آسیاب آبی میرزا اسدخان
این آسیاب از مصالح خشت و گل و در فاصله تقریبی 2 کیلومتری محله اردی واقع شده است. آسیاب آبی از سه قسمت به نام های مردخانه یا نشیمن، پاچال و مال بند تشکیل شده است. آب قنات اردی پس از برخورد با چرخ پره در زیر کوره به وسیله معبری به خارج از آسیاب هدایت می شده است که آثار آن بخوبی قابل مشاهده است.

برای حفظ امنیت آسیاب، این بنا دارای برج دیده بانی است که در قسمت فوقانی درب ورودی آن واقع شده است. این آسیاب بیش از 200 سال قدمت دارد و سازنده آن میرزا اسدخان نام داشته است.

مسجد حاج  جمال
مسجد حاج  جمال مربوط به دوره قاجار، مسجد کوچکی واقع در بخش میانی محله اردی، دارای منبر، یک ستون مرکزی و 14 رواق در اطراف حیاط است.

این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ با شماره ۲۲۱۲۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

مسجد جامع قدیم مهرآباد
قدمت این مسجد به دوره سلجوقی می رسد، به طوری که بقایای سر درها و قوس های آن مربوط به دوران ششم و هفتم است.

این بنای ارزشمند که به شماره 14582 در فهرست آثار ملی ثبت شده است، متأسفانه بعلت واقع شدن در خارج از منطقه مسکونی، به وسیله عوامل فرسایش در حال تخریب و متروکه شدن است.

 

 

آرامگاه سردار مفخم
این بنا آرامگاه حاج علی اکبر مفخمی معروف به سردار است و دارای پلان مستطیل شکل و مساحتی بالغ بر 250 متر مربع می باشد. قدمت آرامگاه سردار که از جنس خشت و گل و در بعضی ها قسمت ها از آجر ساخته شده است، به عهد قاجاریه می رسد.

قسمت های شاخص و قابل توجه بنا صفه ها و گنبد آجری ترکی می باشد که بر پایه 8 ضلع قرار گرفته است. در زیر آن اتاق مربع شکل همراه با گوشه سازی و تزیینات گچ بری است. این بنا در محله مهرآباد با شماره 6309 به ثبت آثار ملی ایران رسیده است.

 

قلعه حسن خان مهرآباد
این قلعه با حصار گلی و چهار برج در چهار گوشه است، قسمت های مسکونی داخل قلعه در حال تخریب است. در بخش مرکزی و وسط قلعه برج بلندی قرار دارد که از چهار طبقه تشکیل شده است و توسط پلکانی به هم مرتبط می شود. در پشت بام این برج 4 بادگیر دیده می شود که در خنک کردن قسمت های پایین برج نقش داشته اند.

عمارت سردار محله مهرآباد
قدمت این بنا با توجه به سبک معماری آن مربوط به دوره قاجاریه است و از خشت و گل به صورت دو طبقه ساخته شده است. در حال حاضر بخش دو طبقه مسکونی ضلع جنوبی، محل نگهداری اسب و چهارپایان آن باقی مانده است.

مابقی بنا و گچ بری ها و معماری های جالب آن نیز در حال تخریب است.

حسینیه قدیمی مهر آباد
این بنا مربوط به دوره قاجاریه است. در ایام عاشورای حسینی با سیاه پوش کردن نخل در این محل به عزاداری می پردازند و در حال حاضر برخی روزهای هفته بازار فروش نیز در آن تشکیل می شود.

قلعه دوست علی خان
قلعه متروک و مخروبه که در حاشیه محله مهرآباد واقع شده است و این بنا قبلاً دارای 4 برج دیده بانی و حصار در اطراف آن بوده، که در حال حاضر بخشی از دیوار و برج های آن باقی مانده است و مابقی تخریب شدند.

عمارت باغ اسماعیل خانی
بنایی از خشت و گل، دارای ایوان آجرفرش و سفه ای با سردر گچ کاری، دو نیم ستون در طرفین سفه و دو اطاق در طرفین آن و همچنین دارای یک بادگیر است. تا چند سال پیش در بالای بادگیر نیز بخش بسیار زیبا وجود داشت.

همچنین در منتهی الیه بنا محلی برای نگهداری گندم وجود داشته است. قدمت بنا مربوط به عهد قاجاریه است.

 

خانه اسماعیل خانی مهرآباد
معماری این بنا متأثر از فرهنگ اسلامی درون گرا عهد قاجار است. دارای سردر جالب و هشتی ورودی است. در سمت راست هشتی به خلوت نشین منتهی می شود که بنای مذکور دو طبقه است و در طبقه دوم یک اطاق نشیمن و ایوان با دو ستون گچ بری وجود دارد.

این مجموعه از طریق دالانی به بنای اصلی خانه وصل می شود. بنای اصلی این خانه در سه جبهه احداث شده که متأسفانه جبهه شرق آن در بارندگی اخیر بر اثر سیل گرفتگی تخریب شد. هم اکنون شهرداری مهردشت این ساختمان را به تملک خود درآورده است و قصد مرمت دارد.

قلعه گبری (گوری) محله نصرت آباد
در مزرعه رشید آباد واقع در غرب این منطقه، قلعه متروکه ای مشاهده می شود، که اهالی معتقدند تعداد 7 نفر ساکنان اولیه با مالک در آن قلعه زندگی می کردند. افراد مذکور  بعداً هسته کنونی نصرت آباد را بنا کردند.

مقبره بی بی در نصرت آباد
این مقبره محل دفن یکی از سادات و مالکین این هسته بوده است. بخاطر مذهبی بودن صاحب مقبره امروز این مکان مورد احترام اهالی منطقه است و مردم  برای آن نذورات دارند.

منزل قدیمی مرحوم حیدری
این بنا از جنس خشت و گل و مربوط به دوره قاجاریه و از دو بخش قدیم و جدید تشکیل شده است. بطوری که بخش قدیم آن در قلعه درونی و اولیه روستا و بخش جدید آن در قلعه بیرونی و در دوره بعد به علت گسترش روستا احداث شده است. این دو بخش توسط یک دالان زیر گذر از معبر کناری به هم متصل شده اند.

این بنا متأثر از فرهنگ اسلامی و موقعیت جغرافیایی حاکم بر محیط ساخته شده است. درون گرایی و حیاط مرکزی از ویژگی های خاص آن است.
از آنجایی که روستای نصرت آباد فاقد حسینیه است در بخش قدیمی این بنا سالن نسبتاً خوبی ساخته اند؛ که به گفته اهالی در ایام محرم با دعوت روحانیون از اطراف، مراسم روضه خوانی و سوگواری در این آن برگزار می شده است.

انتهای پیام/ح.ح

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۵۸۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد

محمد بن سلمان ـ ولیعهد عربستان ـ از توسعه مسجد تاریخی «قُبا» در شهر مدینه، از زمان تأسیس آن در سال اول هجری، خبر داد.

غنی‌سازی تجربه‌های مذهبی و فرهنگی برای زائران و بهبود کیفیت زندگی تحت چشم‌انداز ۲۰۳۰ از جمله محورهای این پروژه اعلام شده است.

این پروژه، مسجد قبا را به همراه ۵۷ مکان تاریخی دیگر گسترش می‌دهد. این امر ارتباط بین این بناهای دیدنی و سایر مکان‌های میراثی را افزایش می‌دهد و یک نقطه تاریخی ایجاد می‌کند که بناهای تاریخی را به نمایش می‌گذارد.

برای این طرح، بودجه یک میلیارد دلاری در نظر گرفته شده و پس از پایان پروژه ظرفیت مسجد قبا به ۶۶ هزار نفر می‌رسد و مساحت آن نیز بالغ بر ۷۲ هزار متر خواهد بود که به بیانی دیگر ۱۰ برابر مساحت کنونی مسجد است.

مسجد قبا نخستین مسجد جهان اسلام است که در بیرون شهر مدینه قرار دارد و در روایت‌ها آمده است که نخستین سنگ‌های بنای آن توسط حضرت محمد (ص) پس از مهاجرت از مکه به مدینه گذاشته شد.

مقام‌های عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، ‌توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کرده‌اند که از جمله آن‌ها به پروژه «نئوم» ‌(NEOM) می‌توان اشاره کرد که یک کلان‌شهر با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار است. مقام‌های این کشور امیدوارند «نئوم» و دیگر ابرپروژه‌های آنها به قطب گردشگری جهانی تبدیل شود.

گردشگری در واقع ستون «چشم‌انداز ۲۰۳۰» عربستان است که طرحی بلندپروازانه برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی آن به نفت به شمار می‌آید، که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۶ از آن رونمایی شد. هدف از این طرح، تغییر وضعیت پادشاهی نفتی با سابقه نه چندان مناسب در حوزه حقوق بشر به یک مقصد توریستی سطح بالاست.

بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش ۵۶ درصدی در تعداد گردشگران ورودی را ثبت کرد. گزارش این سازمان همچنین حاکی از آن است که این کشور در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ به نرخ قابل توجه بازیابی گردشگری با ۱۵۶ درصد در تعداد گردشگران ورودی دست یافته است.

عربستان در کنار تلاش برای افزایش گردشگران سیاحتی، طرح‌های ویژه‌ای را نیز برای ترویج گردشگری مذهبی خود در دستور کار داده است و بر اساس چشم‌انداز ۲۰۲۳ این کشور، ۳۰ مسجد تاریخی در این کشور در برنامه توسعه و مرمت قرار دارند.

دیگر خبرها

  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • در جشنواره شکوفه‌های بادام ‌شهر زیبای دژکرد چه گذشت؟
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر زیبای دژکرد
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • روند ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک باید تا مرداد نهایی شود
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد